Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Zsidó Kulturális Fesztivál 2019: "Metamorphosis" - Bauer Andrea és barátai


Goldmark terem

2019. szeptember 2. 19:00

Bauer Andrea és barátai különleges zenei élményt nyújtanak egyetlen este alatt. A „Metamorphosis” című esten az énekesnőt Kéménczy Antal zongorán, Pusztai Csaba ütős hangszereken kíséri.

„Feladatunk az a jóval megszokottabb teendő marad, hogy leírjuk folyamatos fejlődését és változásait valaminek, ami bizonyos formában a születéstől a halálig létezik.” (Stern) Az életnek és a békének szentelt óda „anno és ma”. Az opera éteri tisztaságú, megható, olykor romantikus mondanivalójának ötvözése a természeti képek, és a modern kor mai, olykor fantasztikus és tudományos világával. A természeti képek között megjelenik a lélek fája, amelynek lombjai folyamatosan világítanak. A magjaiból kikelő fák neve a hangok fája. Éneke a szoros érzelmi kötődést, a szabadság érzetét az istentől eredő ajándékot adja. Olykor csak egyetlen hang, amely kifejezi a művészet szemszögéből a létezést. A létezést, amelyben az alkotás szabadságát hívjuk segítségül, amely képes az élet áldását elbeszélni. Az élethez való jogunkat és reményünket kifejezni a bennünk lévő változásokon keresztül, amelyben az ember tiszta és bűntelen. Ahol megjelennek a virágok a földön, itt az éneklés ideje, gerlebúgás hangzik földünkön. Érleli az első gyümölcsét a fügefa, és a virágzó szőlők illatoznak. (Énekek Éneke 2/12.13.)

Alkotók:

Bauer Andrea– ének, a műsor művészi koncepciójának alkotója
Kéménczy Antal– zongora, a zenei átiratok alkotója
Pusztai Csaba– ütős hangszerek, az ütős hangszerekre íródott átiratok alkotója
Zennaphotography – látvány

Műsor:

Verdi: Végzet hatalma (Pace, oh mio Dío)
Kéménczy: Sefárd song
Rimszkij Korszakov: The Rose and the Nightingale
Rachmanyinov: Vocalise; Bellini: Norma (Casta Diva)
Jenkins: Adiemus (Song) átirat
Donizetti, Serra: The Fifht Element (Diva Song)
Golijov: Levante; Golijov: Ainadamar (Ballade Margherite) átirat
Golijov: Ainadamar (Doy Mi Sangre) átirat